Ofte stillede spørgsmål om Diamond Paint

Dyk ned i verdenen af Diamond Paint med vores omfattende FAQ – Ofte stillede spørgsmål om Diamond Paint. Når du starter dit Diamond Paint-eventyr, er det naturligt at have mange spørgsmål om, hvordan det hele fungerer, og hvordan du kan fortsætte din kreative rejse.

På 5ddiamondpaint.dk har vi omhyggeligt samlet de mest almindelige spørgsmål og givet dig svar på dem med vores bedste viden og ekspertise. Uanset om det er din første gang eller du allerede er en erfaren Diamond Painter, vil vores FAQ guide dig i den rigtige retning.

God fornøjelse 🙂

Nej, der kommer ingen ekstra udgifter oveni, for vi er en dansk webshop, og vi sender fra vores lager i Faxe.

Diamond Paint er en forholdsvis ny hobby, som vinder hurtigt indpas her i Danmark.

Ordet ‘paint’ kommer fra det, der hedder ‘paint by numbers’, som er bygget på samme princip som diamond paint. Men i stedet for at male med farver, ‘maler’ man med diamanter på sit lærred :-). Det giver god mening, at de to ting bliver sammenlignet, for princippet er det samme: Du har et lærred, hvor der er en masse små rubrikker, der hver har en kode. Der medfølger så en masse diamanter i forskellige farver. Hver farve har en kode, som passer til koden på lærredet.

Der er forskellige typer lærreder, men de lærreder, vi sælger her på 5D Diamond Paint, har allesammen klister/lim på selve lærredet og et stykke pastik henover. Man starter så med at fjerne plastikken fra et lille stykke lærred og sætter diamanter på her. Og så fjerner man lidt mere plastik og så fremdeles.

Der findes desuden to forskellige typer diamanter/sten – runde og firkantede. Du kan læse mere om forskellen på de to typer her. Man hælder sine diamanter ud i en speciel lille bakke (der medfølger), så de ender med at ligge med den flade side nedad. Så tager man én ad gangen med en speciel pen (der også medfølger) og sætter dem på lærredet.

Når alle diamanterne er sat på, vil du se det, der gør Diamond Paint specielt – dit lærred har nu et flot farvespil, og det glimter og spiller i lyset på grund af alle facetterne på ‘diamanterne’, der er limet på lærredet.

Stenene sidder fast på lærredet via det lim, der er på lærredet.

Når du modtager et lærred er det dækket af et tyndt lag papir/plastik, som du så lidt efter lidt piller af, i takt med, at du sætter sten på lærredet. På den måde har du kun limen frigjort i kort tid, imens du sætter sten på.

På den måde undgår du, at noget af limen holder op med at klistre, fordi det har været udsat for luft og lys for længe.

Så du skal altså ikke selv sidde og lime hver enkelt diamant på lærredet – det er derimod rigtig nemt lige at sætte diamanterne fast i limen.

Den lyserøde pen og det lyserøde voks er de redskaber, du skal bruge til at sætte diamanterne på lærredet.

Du vil se, at der i pennens spids er et lille hul. Du trykker så denne spids ned i det lyserøde voks, så hullet bliver fyldt med voks. Så trykker du (ganske forsigtigt) din pen ned på toppen af en diamant, og du kan se, at diamanten nu sidder fast på pennen.

Herefter sætter du så diamanten fast på lærredet nemt og hurtigt.

Så med denne pen og dette voks kan du hurtigt ‘fange’ diamanterne og få dem ført over på lærredet.

Vi har lavet en rigtig god startvejledning, hvor vi på video fortæller dig præcis hvad du skal bruge de forskellige værktøjer til, og hvordan du kommer i gang.

Se videoen her:

Følg endelig med i vores VIDENSBANK, hvor vi løbende lægger nye vejledninger og videoer op.

Hvis det er første gang, du kaster dig ud i at lave et Diamond Paint-billede vil jeg anbefaler, at du køber et mindre billede.

Simpelthen for at finde ud af, om det er noget for dig, og for at starte ud med et projekt, der er overskueligt. For det ER jo mange diamanter, der skal sættes på sådan et billede.

At starte med et 20×30 eller 30×40 billede er en god idé.

Når man er godt i gang med sit diamond paint-billede har man åbnet alle de små poser med sten i. Og hvordan skal man så opbevare dem?

Der er mange forskellige metoder.

Nogle mennesker opbevarer dem i små poser eller køkkenbøtter, der er markeret med det matchende tal/nr., så kan ved, hvilken diamant, der er i bøtten.

Vi har på shoppen også et udvalg af forskellige små opbevaringstasker og bokse, som er rigtig smarte at bruge. Se udvalget via dette link.

Det vigtigste er, at det er nemt at gemme en diamanttype væk og finde den frem igen.

Hvis du godt kunne tænke dig at få foreviget dit kæledyr, børnenebørnene eller noget helt andet i diamond paint, så tilbyder vi dig denne mulighed :-).

Via dette link kan du bestille dit eget foto.

Her har vi en smart online bestilling, hvor du gennemgår følgende trin:

  1. Vælg stentype (runde eller firkantede)
  2. Upload dit foto
  3. Vælg ønsket størrelse
  4. Vælg beskæring
  5. Se forhåndsvisning og læg i kurv

Herefter bestiller vi dit billede hjem fra vores leverandør. Leveringstiden er 30-45 dage, fordi det skræddersyede billede jo først skal laves, og derefter skal vi sende det til dig.

Du kan desuden se en størrelsesguide til eget billede her.

Prøv at tage et kig på denne guide, hvor vi fortæller dig hvilken størrelse, du bør bestille dit eget billede i. Det kommer nemlig meget an på motivet.

Se vejledningen via dette link.

Når der er tale om ‘eget billede’, skal vi bestille billedet specifikt hjem fra vores leverandør.

Leveringstiden på Eget billede som diamond paint er pt. mellem 30 og 40 dage.

På almindelige lagervarer er sender vi indenfor 2-4 hverdage.

Enkelte varer skal dog bestilles hjem, og her vil der være en leveringstid på 21-28 dage. Er dette tilfældet, vil det dog stå på produktet, når du lægger det i kurven. Obs! Dette gælder ikke for ‘eget billede’.

Runde diamanter

Hovedårsagen til, at rigtig mange vælger at arbejde med runde diamanter er, at det er både nemt og hurtigt.

Skulle du sætte diamanterne en lille smule skævt på lærredet, sker der ikke det vilde, for det er ikke så tydeligt at se med runde diamanter.

Det gør også, at de er hurtigere at påføre, og dermed går det generelt hurtigere.

De runde diamanter har dog den ulempe, at man vil kunne se mere af lærredet bagved diamanterne – eftersom diamanterne jo ikke dækker lærredet 100%.

Firkantede diamanter

I modsætning til de runde diamanter, skal de firkantede diamanter placeres meget præcist på de firkantede pladser.

Kommer de til at sidde lidt skævt, kan man risikere at give hele billedet et ‘skævt’ look, og det kræver derfor lidt mere finesse – og noget mere tid – at placere de firkantede diamanter korrekt.

Men når arbejdet er færdiggjort, står du så tilbage med et utroligt flot resultat, netop fordi diamanterne går helt ud til kanten, og du vil altså ikke kunne se noget af lærredet igennem.

Prøv dig frem

Det er umuligt at sige hvad lige netop du vil synes bedst om at arbejde med. Det kan jo også være, at du foretrækker firkantede diamanter til landskabsbilleder, men kan lide runde diamanter til mennesker.

Vores bedste råd er derfor at prøve dig lidt frem og dermed finde din favorit-type.

De delvist dækkende billeder er lidt anderledes end andre diamond paint-billeder.

I denne artikel fortæller vi om forskellen og viser en video af et delvist dækkende billede.

Se artikel her via dette link.

En lysplade gør det nemmere for dig at se markeringerne på lærredet.

Du lægger blot dit lærred ovenpå lyspladen, tænder lyset, og du vil straks se, hvor stor en forskel, det gør.

Se video-vejledning her:

Hvis du har fortrudt dit køb, så kan du sagtens returnere varen til os og få pengene tilbage for varen/varerne.

Du kan udfylde og købe en returlabel via dette link, så du nemt kan sende varen/varerne retur.

OBS – det er ikke returret på ‘Egne billeder som diamond paint’, da dette er en skræddersyet bestillingsvare.