Sådan kommer du i gang med Diamond Paint

Kom i gang med 5D Diamond Paint

Diamond paint ligner et maleri, men i stedet for at du bruger maling, bruger du små, runde eller firkantede sten. For det meste bruges der rhinestones, men der kan også bruges krystaller eller diamanter. Hos 5D Diamond Paint finder du et bredt udvalg af 5D Diamond Painting kits.

Første gang man ser et diamond painting kit, kan det godt virke uoverskuelig, men det er faktisk ret simpelt. Når du ved hvad du skal gøre, kan du finde diamond painting både afslappende og beroligende. Denne guide hjælper dig gennem hele forløbet fra du køber dit 5D diamond painting maleri til du sætter den sidste sten på lærredet og skal have billedet i ramme.

1. Køb et diamond painting kit

Det kan være forskelle på de forskellige kit afhængig af mærke, men de fleste kits vil indeholde følgende: et fortrykt selvklæbende lærred, diamanter, en bakke til diamanter, en pen til at sætte diamanterne på med og en pakke gel eller voks.

2. Sådan læser du lærredet

Lærredet består af små kasser, der er farvet og mærket med tal, tegn eller bogstaver. Hvert symbol svarer til en diamantfarve. Symbolerne fra billedet finder du ligeledes i diagrammet, som typisk er trykt ved siden af billedet. Ud for symbolet i diagrammet står et nummer, som svarer til nummeret på den/de poser, der indeholder den farve diamanter, som du skal bruge.   

3. Klargøring af lærredet

Tag lærredet og læg det ned på en flad overflade og fastgør kanterne med tape. Hvis lærredet ikke lægger sig fladt, kan du rulle det tilbage modsat og ud igen for at få det til at lægge fladt.  

4. Klargøring af diamanter

Fjern en del af plastikbeklædningen på lærredet. Du skal ikke fjerne hele plastikken, men 4-5 cm. vil være rigeligt. Nogle sæt leveres med plastikstrimler, som på forhånd er skåret. I dette tilfælde skal du blot fjerne strimlerne enkeltvis efterhånden som du får fyldt lærredet.

5. Kom diamanterne i bakken

Tag et kig på lærredets og vælg en boks du vil starte med, og noter symbolet i det. Find symbolet i diagrammet på siden af billedet og se hvilket nummer der står ud for. Find derefter posen med samme nummer. Åbn posen og hæld nogle af krystallerne ud på bakken, der fulgte med dit kit.

6. Klargøring af pennen

Sæt pen i gel eller voksen, der fulgte med dit kit. Åbn pakken med den gel, der fulgte med dit kit. Dyp den smalle ende af pennen i gel / voks for at få noget på pennen. Dette gør at diamanterne kan sætte sig fast på pennen.

Nogle sæt leveres med en speciel voksblyant, som du skal bruge i stedet for. Du spidser voksblyanten med en blyantspidser inden du bruger den. Der findes også penne med en bred ende, som kan samle 3-5 diamanter op samtidig samt penne med lys i.

7. Brug pennen til at samle en krystal op

Tryk forsigtigt pennens spids mod den øverste del af krystallen. Løft pennen væk fra bakken og krystallet vil sidde fast på pennen. Hvis den ikke sidder fast og falder af prøver du bare igen.

8. Sæt diamanter på lærredet

Tryk forsigtigt diamanten ned mod den tilsvarende firkant eller cirkel på lærredet. Træk pennen væk. diamanten skal blive på lærredet. Du kan evt. sætte diamanten på lærredet med et let tryk På denne måde kan du rykke diamanten lidt, hvis den ikke sidder rigtig første gang, og tryk derefter ned på diamanten med pennen, så diamanten sidder fast.

Det er lige som male et billede efter numre, bortset fra at du bruger diamanter i stedet.

9. Fortsæt med resten af diamanterne

For at gøre det nemmeste for dig selv, bør du kun arbejd med en farve ad gangen. Genpåfyld pennen med gel efter behov. Når du er færdig med at udfylde alle felterne med samme symbolkode, skal du gå videre til næste farve. Dette vil hjælpe dig med at arbejde hurtigere og organiseret. Undgå at hvile din hånd eller arm mod lærredet. Jo mere du rører den klæbende overflade, desto mindre klæbende bliver det.

10. Fortsæt på samme måde

Når du har udfyldt et området, hvor du har fjernet plastik, fortsætter du med et nyt område, ved at anvende den samme teknik som før. Når du har næste område, går du videre til den næste igen og sådan fortsætter du indtil du er færdig. Fjern ikke hele beskyttelsesplastikken på en gang, for så vil klæbemidlet på lærredet bliver snavset og taber klæbningen.

11. Beskyt lærredet

Gem beskyttelsesplastikken, som fulgte med lærredet, for at beskytte billedet bedst muligt, mens du arbejder på det. Hvis du har smidt plastikken væk, kan du dække lærredet med et stykke papir eller pergamentpapir.

12. Rul med kagerulle på lærredet

Når du er helt færdig med billedet kan du lægge beskyttelsesplastikken på og rulle med en kagerulle hen over billedet. Dette vil trykke eventuelle løse diamanter fast og sikre at de sidder ordentlig fast. Hvis du ikke har en kagerulle, kan du i stedet bruge en dåse eller flaske.

13. Tryk nogle tunge bøger oven på lærredet

Lad dem ligge natten over. Dette vil hjælpe yderligere med at diamanterne sidder fast på lærredet og sikre, at limen binder ordentligt. Hvis du ikke har nogen bøger, der er store nok til at dække lærredet, kan du bruge en anden flad, tung genstand, såsom en kasse, plade eller skærebræt.

14. Fjern beskyttelsesplastikken

Fjern først bøgerne og herefter beskyttelsesplastikken. Hvis du har sat tape på lærredet for at holde det fast, fjerner de nu tapen.

15. Indram billedet

Fjern først bagsiden fra rammen, og sæt derefter lærredet ind i rammen. Fold de overskydende kanter ind bag billedet og sæt derefter bagsiden på plads. Du kan evt. lade være med at sætte glasset på billedet for bedre at kunne se diamanternes glimmer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.