Tips til at afhjælpe statiske diamanter

Tips til at afhjælpe statiske diamond paint-diamanter

Statiske diamond pant-diamanter

Hvis der er noget, der ødelægger den hyggelige stemning og koncentrationen, når man sidder og arbejder med sit diamond paint-billede, så er det hvis diamanterne hopper og springer rundt. Så er det næsten umuligt at samle dem op med sin pen eller forsøge at få dem tilbage i bøtten, hvor man opbevarer dem. Problemet er almindelig kendt blandt dem, som laver diamond paint og det skyldes, at dine diamanterne er blevet statiske.  

Årsagen er, at der er kommet ubalance i de positive og negative ladninger. Når elektroner bevæger sig fra et atom til et andet, sker der det, at en neutral ladning bliver enten positiv eller negativ. Det kan man blandt andet opleve, når diamanterne gnider sammen, når de opbevares i bakken eller når man hælder dem fra posen, som de kommer i, over til en opbevaringsbøtte.  

Det kan virkelig være frustrerende og føre til stor irritation, samtidig med, at det jo ødelægger rytmen man er i, når man skal arbejde med diamanter, der hopper og danser.

Derfor har vi har samlet nogle gode råd, som måske kan hjælpe dig med at få styr på de livlige diamanter.  

Frys diamanterne

Læg dine diamanter i en beholder eller en pose og kom dem i fryseren i et stykke tid – f.eks. natten over – og herefter skulle diamanterne ikke være statiske mere og til at arbejde med. 

Spray diamanterne med vand

Du kan prøve at spraye lidt vand på dine diamanter. Dette skulle gøre, at du igen får en neutral ladning. Sørg for, at du ikke prøver vandtricket i nærheden af dit lærred, da dit lærred ikke har godt af vand. Man kan også prøve at lægge sine diamanter i vand tilsat lidt skyllemiddel. Husk, at diamanterne skal være helt tørre inden du begynder at sætte dem på dit lærred.   

Vask diamanterne med en fugtig klud

Du kan prøve at lægge en fugtig klud i din bakke for at give dine diamanter en neutral ladning igen. Du skal lige sørge for, at det ikke er en våd klud, men en fugtig klud, du bruger. 

Har du meget tørre hænder?

Hvis du har meget tørre hænder, kan det være med til at gøre dine diamanter statiske. Dette kan du løse ved at bruge håndcreme på dine hænder.  

Antistatiske hjælpemidler til diamond paint

En antistatisk tørreplade eller et tørreark kan hjælpe. Placer diamanterne oven på den antistatiske tørreplade eller på tørrearket og kør diamanterne rundt. Herefter skulle dine diamanter gerne have en neutral ladning igen.  

Trøjer og lange ærmer

Striktrøjer, pullover og bluser med lange ærmer kan være med til at gøre dine diamanter statiske, hvis de kommer for tæt på dem. Undgå at dine diamanter kommer tæt på disse beklædningsgenstande for at minimere risikoen for statiske diamanter, som ikke er til at arbejde med. 

Har du prøvet en eller flere af ovenstående råd eller kender du til en anden måde at få styr på statiske diamanter, så del gerne dine oplevelser med os, så vi kan opdatere listen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 − 7 =


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.