Guide – Hvilken lysplade skal du vælge?

En lysplade er et næsten uundværligt værktøj, når man diamond painter meget. Når man lægger sit lærred oven på lyspladen bliver det nemmere at se symbolerne og at lægge diamanterne præcist på.

Derfor har vi også et ret stort udvalg af forskellige typer lysplader på shoppen.

Afhængig af måden, man bruger lyspladen på, er det dog lidt forskelligt hvilken størrelse og model, man har brug for.

I denne guide vil jeg give et bud på hvilken type lysplade, der vil passe bedst til de forskellige behov.

Hvilken størrelse skal du vælge? A4, A3 eller A2?

Hvilken størrelse man foretrækker er virkelig en smagssag. For de fleste er en A4-størrelse tilstrækkelig, for man kan jo flytte sit lærred rundt, så man altid har lys på det stykke, man er i gang med at arbejde på. Kan man godt lide at sidde rundt omkring med sin lysplade er denne lille størrelse også meget handy.

Men hvis man godt kan lide at arbejde med større billeder, så kan jeg godt forstå, at man foretrækker en større A3-størrelse, der jo giver en noget større lysflade.

A2 – den helt store model – er til den hardcore diamond painter, der godt kan lide at have lys på et meget stort stykke ad gangen.

Med eller uden sort kant

Den sorte kant har den fordel, at den har en lineal og derfor viser nogle mål, man kan navigere efter. Det er især en fordel, hvis man også bruger sin lysplade til at tegne på og ikke ‘kun’ til diamond paint.

Bruger man kun lyspladen til diamond paint er der mange, der foretrækker ikke at have den sorte kant, således at lyset i stedet går helt ud til kanten og man dermed får et større lysende område op på sit lærred.

Men igen, så er dette smag og behag.

3 typer lysplader til 3 typer diamond paintere

Du er meget på farten med din lysplade

Hvis du er på farten med din lysplade – f.eks. på en biltur eller på en campingplads – så vil du sikkert kunne lide vores mere transportable modeller.

Vi har én, hvor du kan sætte batterier i. Det er helt ideelt til lange ture, hvor du ikke vil have elektricitet, men hvor det er nemt at have ekstra batterier med.

Derudover har vi også en model, som har et indbygget batteri, der kan oplades via en Usb-oplader. Den er smart på den måde, at man kan oplade den hjemmefra, og så ved man, at den holder strøm i de næste par timer. Den vil f.eks. være smart hvis man har planlagt et komsammen, hvor man mødes flere personer med hvert sit udstyr for at diamond painte.

Du tager lyspladen med dig rundt og sidder f.eks. i sofaen med den

Hvis du sidder og arbejder forskellige steder og godt kan lide at tage lyspladen med dig, så er vores lysplader med den beskyttende bagplade et godt bud på en god løsning.

Vi hører nemlig fra vores kunder, at den er utrolig behagelig at sidde med, netop på grund af formen og på grund af bagpladen.

Den findes i både A4 og i A3-størrelse.

Din lysplade er altid på dit arbejdsbord

Er du typen, der har et arbejdsbord, hvor du altid diamond painter, så vil du sikkert kunne lide vores meget tyde lysplader.

Disse lysplader er ikke mere end 3,5 mm (i A4) og 5 mm (i A3) tykke, og de kan derfor rigtig fint ligge på et arbejdsbord, hvor man så lægger sit lærred henover.

Disse modeller skal altid være tilsluttet strøm, hvilket igen passer fint med at man har et fast sted, hvor man bruger den.

Desuden er det en af de billigste lysplader, vi har på shoppen.

9 tanker om “Guide – Hvilken lysplade skal du vælge?

 1. Mai-Britt Stolt siger:

  Hej 5D. Kan lyspladen give mindre lys, som tiden går? Jeg har nu købt roserne i 3 forskellige farver ( firkantet sten) men nu skulle den gule, og den grønne i hus…. den grønne var kun i runde sten …… Får i den i firkantet sten igen ???
  Venlig hilsen

  • Administrator siger:

   Hmm, jeg skulle ikke mene at lyspladen giver mindre lys som tiden går – hvis du oplever problemer med din købte lysplade må du meget gerne kontakte os på info@5ddiamondpaint.dk, så vi kan finde en løsning på problemet.
   Ja, det er meningen at vi skal have den i grøn igen, men jeg ved ikke hvornår vi får den hjem.
   Mvh. Sarah, 5D Diamond Paint

 2. Winnie zacho siger:

  Hej Sarah
  Jeg har købt et start sæt med lysplade jeg syntes lyspladen bliver varm hvor man sætter stikket i kan det gøre at limen tørre
  Venlig hilsen Winnie

  • Administrator siger:

   Det skulle det ikke, men det er ikke meningen, at den skal blive meget varm – så må du gerne sende en mail til os med en reklamation :-).

   Mvh. Sarah

 3. Jeanette Kaarsberg siger:

  Jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan man rengøre sin lydplade hvis det skulle blive nødvendigt
  Hilsen Jeanette

 4. Ann christensen siger:

  Hvilken forskel er der på lyspude og lysplade? Nu har jeg bestilt en lyspude idet i skrev til mig at det var det, men nu kommer i med denne mail. Har jeg valgt forkert?

  • Administrator siger:

   Ja, det får vi hjem igen. Inde på selve varen kan du skrive dig op til at modtage en mail når den kommer på lager igen.
   Mvh. Sarah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.