Mandala og diamond paint

Når mandala møder diamond paint

Når man hører ordet Mandala, så ledes tankerne næsten altid hen på cirkler med gentagende farver former og mønstre, men hvad er Mandala egentlig, hvor stammer det fra og hvad har Mandala og diamond paint med hinanden at gøre?

I dette blogindlæg vil vi kigge nærmere på Mandala og hvorfor Mandala og diamond paint er en god kombination

Hvad er mandala?

Mandala er malerier der er symmetriske mønstre, der bogstaveligt talt betyder cirkler. Til trods for, at mandala kom fra buddhisme, så man dem hurtigt hos hinduismen samt andre religiøse retninger. En lægmand, er en person der ikke er religiøs, og det var ofte dem, som en protektor fik til at sidde og lave de åndelige håndværk, hvor de sad på gulvet med deres maleri i skødet, eller foran dem.

Hvad bruges mandala til?

Den traditionelle tibetanske mandala, som bl.a. findes i buddhismen, skildrer Budhas oplyste tilstand gennem sandkunst. Ved hjælp af et stykke metal og et lille rør, skabes der nøjagtige former og organisering af de enkelte sandkorn.

Et mandala kunstværk kan tage flere uger at lave og ikke ret lang tid efter, at det er færdigt, bliver det ødelagt, da man i den buddhistiske tro ikke tror på, at noget er permanent.

Hvor stammer mandala fra?

I regionen, som vi i dag kender som Nepal, blev Siddhartha Gautama, grundlæggeren af buddhismen, født. Man mener, han blev født omkring 563 f.kr. men mere nøjagtig har man ikke kunne finde oplysninger om.

Efter at været blevet gjort opmærksom på folks lidelser, forlod han sit rige for at søge oplysninger igennem meditation og eftertænksomme handlinger. Han delte ud af sin filosofi på tværs af Indien, hvor han fik skabt troende tilhængere og han ender ud i at lave det første sangha, som er et buddhistisk samfund af munke.

Munkene rejste via et gammelt netværk af handelsruter, som blev kaldt Silkevejen, der forbandt øst og vest, og på den måde fik munkene spredt buddhismen til andre lande. I løbet af det 4. århundrede bragte munkene mandalaer ind i andre dele af Asien, hvor de blev brugt til at male disse åndelige kompositioner.

Når mandala og diamond paint mødes

Både diamond paint og mandala er kendt for den meditationstilstand, man kommer i, når man sidder med det, så det er ikke mærkeligt, at når man kombinerer disse 2 ting, giver det en rigtig god meditationsfornemmelse og en utrolig behagelig ro i kroppen.

Både diamond paint og mandala bliver brugt som terapi, både mod stress og angst, samt mange andre lidelser, så ved at kombinere disse 2 ting, vil din hjerne opnå den meditation, som vil være med til at mindske disse lidelser.

Har du fået lyst til at prøve at et mandalabillede som diamond paint og prøve på din egen krop hvor beroligende og afslappende det kan være, så kan du se vores udvalg af mandala billeder her: https://5ddiamondpaint.dk/kategori/heldaekkende/mandala/

2 kommentarer til “Mandala og diamond paint

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × two =


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.